Splošni pogoji

Splošni pogoji


Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine izvirnica-nakit.si  je v lasti osebe Silvija Horvat, in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).


Podatki o podjetju:

Izvirnica- unikatni nakit,
Silvija Horvat
Gorica 43b,
9201 Puconci,
ID za DDV: 70704490
TRR: SI56 6100 0000 3501 562 (Delavska hranilnica d.d.)
Telefon: 041 374 841
Email: info@izvirnica-nakit.si


Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila oz. nakupa.


Vrste uporabnikov

Pravico do nakupa v spletni trgovini Izvirnica nakit imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.
Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime in tako postane član Izvirnice.. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori pod svojim profilom.


Dostopnost informacij

Izvirnica se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) ime in sedež podjetja,
b) kontaktne podatke
c) dostopnost izdelkov
d) pogoje dostave izdelka
e) jasno določene cene
f) način plačila in dostave,
g) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop  
Cene artiklov
Cene ne vključujejo DDV-ja, saj Izvirnica- unikatni nakit ni davčni zavezanec.
 

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med Izvirnico in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko kupec prejme prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila.


Načini plačila

•     z gotovino na prevzemnem mestu po dogovoru
•    po predračunu (UPN nalogu) na TRR
•    po povzetju (plačate poštarju ob prevzemu pošiljke)


Darilni boni

·         Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev.
·         Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku.  Vrednost nakupa mora biti enaka ali višja od vrednosti bona.V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati.
·         Uporaba darilnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni blagajni v polje ''darilna kartica'' vpišite kodo darilne kartice in kliknite ''uporabi darilno kartico''. Vrednost kartice se vam odšteje od končnega zneska košarice.
 

Kode za popust

Koda za popust oz. promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Izvirnica-unikatni nakit. Aktivno kodo najdete  v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.
Uporaba kode za popust:
• Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
• Na zaključku blagajne v okence ''kuponi'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''uporabi kupon''.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kode za popust, se vrednost koda za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
 

Postopek obveščanja o nakupu

·         Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
·         Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja.  Prav tako so enake možnosti plačila.
 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

·         Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 15 dneh podjetju na elektronski naslov sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
·         Potrošnik mora najkasneje v 15 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Poštnina
·         Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani, nerabljeni in zapakirani v originalni in nepoškodovani embalaži.
·         Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 15 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.
·         Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon oz. dobropis

 

Varovanje osebnih podatkov

·         Izvirnica se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
·         Izvirnica za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov Izvirnica nakit: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.
·         Izvirnica navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
 

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Izvirnica – unikatni nakit in vsi podatki na njej, izdelki in slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.
IZJAVA GLEDE TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV
Vse informacije na straneh spletne trgovine so zgolj informativnega značaja. Vsi  izdelki so avtorsko delo.
Pogoji poslovanja veljajo od 21.11.2016 do preklica oziroma spremembe.